Buurtschap de Haspel omvat de wegen Haspelwijk, de Haspel en Dwarshaspel. De Haspel valt onder het dorp Zevenhuizen in de gemeente Westerkwartier. De gemeente Westerkwartier  is gelegen in het zuidwesten van de provincie Groningen. Het drie-provinciĆ«npunt ligt vlakbij, het punt waar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen komen. Op Allardsoog staat een grenspaal waarop de wapens van de drie provincies staan.

Het gebied wordt landschappelijk gekenmerkt als coulissenlandschap, kleine percelen gescheiden door een houtwal. Een open omgeving voor een ruime blik zonder dat het op een kaal landschap lijkt. In de omgeving veel natuur met onder andere veel fietsmogelijkheden en recreatieve voorzieningen, een mooi gebied om te leven. Zevenhuizen is een dorp met een goed en gevarieerd ondernemersbestand. Meer over Zevenhuizen op de eigen internetpagina van het dorp.

Ten noorden liggen de grotere plaatsen Leek (8 km) en Roden (8 km). Zuidelijk ligt de plaats Haulerwijk (4 km). Voor de minder gangbare voorzieningen als theater en ziekenhuis zijn we aangewezen op de plaatsen Drachten (18 km), Assen (25 km) en Groningen (25 km).

De Haspel op Google maps.